Vihdoin mukana Ylen vaaligalleriassa

Ylen perinteisessä vaalikoneessa oli tällä kertaa mukana myös kolme videokysymystä. Ajatus videoimisesta oli jo sinällään jännittävä, mutta loppujen lopuksi matkalle mahtui monia mutkia.

Alunperin vaalikoneen vastausaika oli ilmoitettu päättyväksi jo helmikuussa, jolloin ehdokasasettelukin oli vielä kesken. Yle jatkoi palautteen perusteella vastausaikaa maaliskuun 5. päivään asti. Itse aloitin vastailemisen vaalikoneeseen hyvissä ajoin, mutta videoiden tekoon ei millään tuntunut löytyvän sopivan aikaa. Kun sitten lopulta viimeisenä viikonloppuna aloin niitä kuvaamaan, tekniikka teki temput.

Vaalikoneessahan oli tarkoitus ottaa sekä profiilikuva että videot suoraan joko tietokoneen tai puhelimen kameralla. Toisin sanoen videoita ei voinut kuvata ensin muulla kameralla ja ladata sitten vaalikoneeseen. Omalla koneellani selain ei saanut muodostettua yhteyttä kameraan lainkaan, vaikka mitä asetuksia olisin koittanut muuttaa. Kun lopulta pääsin toisella koneella videoita tekemään, Ylen palvelin ilmeisesti jumitti suuren käyttäjämäärän vuoksi, ja videosta tallentui vain still-kuva. Ei auttanut muuta kuin julkaista se sellaisenaan, koska aikaraja meni umpeen. Seuraavana päivänä luin uutisen, että vastausaikaa oli jatkettu kuukaudella, koska niin monella oli jäänyt videot tekemättä saman ongelman vuoksi. Onneksi sain vedettyä toimimattoman videon pois ja tehdä sen uudelleen.

Selvästi huomaan videoiden tekemisessä sukupolvien välisen kuilun itseni ja lasteni kohdalla; heille videoiden tekeminen on nykyisen tubetus-ilmiön myötä jotain aivan eri normaalia kuin itselleni. Pakko myöntää, että usein on käynyt viime vuosina mielessä tehdä esimerkiksi joku leivontavideo. Nyt kuvatessa ja katsellessa valmista videota täytyy kuitenkin todeta, että en ainakaan tältä seisomalta ole valmis vaihtamaan ammattiani tubettajaksi. Tulevaisuudesta ei tietenkään koskaan tiedä ;)

Videoni löytyy siis nyt vihdoin Ylen vaaligalleriasta, käykäähän katsomassa :)

-Krista

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *