Miksi perussuomalaiset?

Olen nyt ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Lähes tulkoon joka ikinen tuttu, jolle asiasta olen kertonut on kysynyt ensimmäisenä minkä puolueen listoilla olen. Kun vastaan perussuomalaisten, seuraa yleensä hämmentynyt ilme ja kysymys: ”Miksi perussuomalaiset?”

Vaikka en ole ollut aiemmin vaaleissa mukana, olen aina ollut jollain tavalla kiinnostunut yhteisistä asioista. Koulu- ja opiskeluaikoina olen ollut mukana oppilaskunnassa ja ainejärjestössä, olen kuulunut erilaisten seurojen ja ryhmien aktiivisten porukkaan jne. Politiikkaan ajauduin lopulta mukaan viime euro-vaalien aikana toimittuani vaalitoimikunnassa ja vaalilautakunnassa.

Voin rehellisesti sanoa, että Suomessa ei ole olemassa puoluetta, jonka kaikkiin ajatuksiin voisin täysin yhtyä. Samoin voin todeta, että jokaisella puolueella on asioita, joista olen samaa mieltä. Miten sitten valita itselle oikea puolue? Oma valintani kiteytyi muutamiin itselle tärkeisiin asioihin.

En kuulu poliittiseen enkä mihinkään muuhunkaan eliittiin, en "hyvä veli"-verkostoon tai johonkin etuoikeutettuun ryhmään. Olen ihan tavis perheenäiti. Kohtaan ihmiset ihmisinä ja pyrin auttamaan heitä tarpeen mukaan jos vain voin.

Sanottakoon suoraan: olen ylpeä suomalaisuudestani. Mielestäni kaikki ihmiset ja kulttuurit ovat arvokkaita. Näin on myös meidän suomalaisten ja oman suomalaisen kulttuurimme laita. Pidän itseäni avoimena ja kansainvälisenä ihmisenä. Olen aina ollut todella innostunut vieraista kielistä, matkustanut eri maissa, tutustunut ihmisiin eri kulttuureista ja viime vuosina olen saanut myös työskennellä maahanmuuttajien kanssa. Kansainvälistyminen ja suomalaisen kulttuuriperimän vaaliminen ovat molemmat  yhtä lailla tärkeitä asioita. Arvostan suomalaisuutta, olen kiitollinen siitä että saamme elää vapaassa ja turvallisessa maassa. Meitä suomalaisia on vain noin 5,4 miljoonaa. Jos me emme säilytä perinteitämme ja arvojamme, ne katoavat hyvin nopeasti.

Puoluevalintaani on vaikuttanut myös kristillinen elämänkatsomus, jonka johdosta joidenkin puolueiden ajamat asiat muodostuvat minulle kynnyskysymyksiksi.

Olen perussuomalainen, koska uskon puolueen arvomaailmaan:

“Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu.” (https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/arvomaailmamme/)

Mielestäni nämä arvot ja niiden puolesta työskentely luovat pohjan toimivalle yhteisölle, puhuttiin siitä sitten kunnan, valtion tai maailman tasolla.

-Krista

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *