Ihmistä ajatellen, vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti

Rakkaat ihmiset <3

Ennakkoäänestys on alkanut ja osa on jo saattanut käydä äänestämässä. Itse olen nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaana, ja jo tässä vaiheessa voin sanoa, että kokemus on ollut opettavainen. Olen saanut osallistua seitsemään mielenkiintoiseen vaalipaneeliin ja yhteen radiohaastatteluun, sekä jutellut ihmisten kanssa mieltä painavista asioista eri vaalitapahtumissa.

On paljon ihmisiä, jotka kokevat epävarmuutta omassa elämässään. On todella HELPPOA vaalien alla luvata kaikille parasta mahdollista kaikkea ilmaiseksi ikuisesti. Mielestäni se ei ole vastuullista eikä rehellistä politiikkaa. On paljon vaikeampaa myöntää, että nykyisillä varoilla kaikki eivät voi saada kaikkea, eikä ilmaista ole olemassakaan! Joku maksaa aina. Tätä tuntuu joidenkin välillä olevan todella vaikea käsittää..

Oulun kaupungilla on tällä hetkellä velkaa noin 4000€ per asukas. Joka ikisellä pienellä vauvallakin. Oikeudenmukaisuutta, inhimillisyyttä ja vastuullisuutta ei ole se, että otamme aina vaan lisää velkaa lasten ja nuorten maksettavaksi tai lisäämme työtä tekevien taakkaa entisestään. Vastuullisuutta ja tasa-arvoa edistävää toimintaa on esimerkiksi se, että ryhdymme entistä tarmokkaammin työllistämään lisää ihmisiä palkkatyöhön ja luomaan uusia työpaikkoja yrittäjyyttä tukemalla. Vain näin voimme turvata sen, että heikommassa asemassa olevat ja apua tarvitsevat saavat sitä jatkossakin, ja että kuntalaiset voivat hyvin ja turvallisin mielin elää arkeaan joka puolella Oulua.

Oulussa on tällä hetkellä noin 19 000 työtöntä. Aloittaisin heti leikkaamaan yhdestä isosta kulusta; työttömyydestä maksettavista ns. Kela-sakoista. En löytänyt mistään viime vuoden sakkojen määrää, joten käytän esimerkkinä löytämääni vuonna 2012 maksettua määrää, 6 miljoonaa euroa. Ihan vaan vertailun vuoksi, 6 miljoonalla kaupunki voisi esimerkiksi palkata noin 166 hoitajaa vuodeksi päiväkotiin, sairaalaan, vanhustenhoitoon jne. Olisihan se jo alku.

Lähialueen yrittäjien suosiminen kaupungin hankinnoissa pitäisi myös ottaa ohjenuoraksi tulevalla kaudella. Homekoulujen korjaaminen on myös asia, jota ei voi viivyttää. Kaikilla on oikeus terveelliseen työ- ja oppimisympäristöön, ja lisäksi korjausrakentaminen edistää alueen työllisyyttä.

Kun sijoitamme rahaa lapsiin ja nuoriin, kasvatukseen ja koulutukseen, sijoitamme tulevaisuuteen. Kunnallisella palvelutasolla on vaikea pistää paremmaksi sitä kerrointa, mitä esimerkiksi kouluissa käyttäytymishäiriöiden vähentämiseksi tehdyt toimenpiteet tuottavat; yksi euro tuottaa 98,6 euroa! (lähde OAJ; Kunnan kannattaa investoida koulutukseen). Olen kirjoittanut blogissani aiemmin enemmän huolistani lapsiin ja nuoriin liittyen, ne kirjoitukset ovat kaikkien luettavissa.

On ollut ihana kuulla kannustusta siitä, että ne asiat joista puhun ovat tärkeitä. Kiitos kaikille :)  Koen, että työni ihmisten parissa, sekä kasvatus- ja kauppatieteiden opintojen yhdistelmä auttaa minua ajamaan yhteisiä asioita juuri oikealla tavalla:
ihmistä ajatellen, vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti.

Jos olet samaa mieltä näistä asioita, käy äänestämässä ja vaikuta, numero on 229.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *